Гройсман розповів, коли НБУ пом'якшить валютне регулювання

Читать на русском
Національний банк має намір восени цього року значно послабити регулювання у сфері валютного обігу.

Національний банк України має намір пом'якшити методи валютної регуляції восени поточного року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час підписання угоди між профспілками, роботодавцями та урядом про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки, передає «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, що не від хорошого життя було впроваджено такі засоби валютного регулювання. Але потроху ми зараз послаблюємо регуляцію. Я очікую восени ще кращих кроків, які зробить національний регулятор», – сказав прем'єр.

Він додав, що Нацбанк виношує амбітні плани і щодо відновлення кредитування в Україні, і щодо пом'якшення умов валютного регулювання.

Також за наявності передумов НБУ має намір продовжити лібералізацію й монетарної політики.

Як повідомлялося раніше, збільшення волатильності обмінного курсу на валютному ринку в НБУ не пов'язують з фундаментальними факторами.

Водночас регулятор дозволив використовувати електронні документи, копії документів у електронній формі та інші сучасні комунікаційні технології при купівлі та перерахуванні іноземної валюти.

«Слово і Діло» зафіксувало 313 обіцянок прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 191 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 61%. Із повним переліком обіцянок глави уряду можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: