Саудівська Аравія закупить українські ракетні комплекси «Грім-2»

Читать на русском
Саудівська Аравія фінансує створення українських тактичних ракетних комплексів Грім-2 з подальшою закупівлею.
Гром-2»

Королівство Саудівська Аравія та Україна ведуть переговори щодо укладення контракту із закупівлі українських тактичних ракетних комплексів «Грім-2» та залучення фінансів на проектно-конструкторські розробки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на польське агентство Altair.

Павлоградський хімічний завод отримав від Саудівської Аравії близько $40 млн на відповідні доопрацювання тактичного ракетного комплексу «Грім-2». Вважається, що до справи також долучиться КБ «Південне» ім. М. Янгеля.

Джерело підкреслює універсальність української розробки, зазначивши, що комплекс «Грім-2» пристосований для стрільби як балістичними, так і крилатими ракетами.

Мінімальна дальність стрільби цього комплексу складає 50 км, максимальна – 280 км у експортній версії та 350 км – для потреб ЗСУ. За деякими даними, дальність польоту може досягати 500 км.

Україна відновлює виробництво крилатих ракетУкраїна має значний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав. Україна та НАТО шукають шляхи обміну технологіями.

Тактичний ракетний комплекс «Грім-2» може розглядатися як потужний засіб неядерного стримування агресора. Перші практичні стрільби ракет комплексу «Грім-2» заплановані на другу половину 2016 року.

Нагадаємо, в квітні Україна провела успішні випробування фронтової балістичної ракети, на яких був присутній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олег Гладковський.

Як повідомлялося раніше, секретар РНБО Олександр Турчинов провів нараду з питання підготовки оборонного бюджету на 2017 рік, в ході якої акцентував увагу на розвитку ракетних комплексів та артсистем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: