В Україні знову горять звалища, цього разу – в Херсоні

Читать на русском
Місцями на окремих ділянках спостерігалося незначне задимлення окремих осередків сухої трави та сміття.

На території херсонського міського звалища було зафіксовано загоряння на площі близько 500 кв. м, а також поодинокі осередки займання розміром менше.

Загоряння було в неділю, 21 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Держслужбу України з надзвичайних ситуацій.

«21 серпня о 14:00 пожежа на площі 500 кв. м локалізована. Однак на суміжній зі сміттєзвалищем території місцями на окремих ділянках спостерігалося незначне задимлення окремих осередків сухої трави та сміття. Тому з метою недопущення повторного займання звалища на місці чергували пожежно-рятувальні підрозділи. Паралельно пожежні забезпечували локальне гасіння сухостою та сміття», – поінформували в ДСНС.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Не виконано

В результаті о 16:15 понеділка, 22 серпня, силами пожежно-рятувальних підрозділів пожежа була повністю ліквідована й підрозділи пожежників повернулися до розташувань частини.

Нагадаємо, 1 липня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак пообіцяв створити інтерактивну карту смітників України. За словами міністра, кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке звалище, зареєструватися на сайті інтерактивної карти через мобільний телефон і ця інформація буде оперативно потрапляти на веб-портал Мінекології.

У зв'язку з незадовільною екологією на міських полігонах твердих побутових відходів прокотилася хвиля популістських обіцянок політиків місцевого розливу на цю тему. Так, 15 травня 2014 року кандидат на посаду міського голови Чернівців Олексій Каспрук заявив, що має намір запровадити європейські технології збору та утилізації сміття в місті. Однак обіцянка досі не виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: