Збірна України завершила Олімпіаду-2016 особистим антирекордом

Читать на русском
Сьогодні у бразильському Ріо завершилася Олімпіада. Для України вона виявилася найгіршою в історії.

Збірна України завершила Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро з найгіршими результатами в своїй історії.

Українці завоювали 11 медалей (дві золотих, п'ять срібних і чотири бронзових), про це повідомляє «Слово і Діло».

В загальнокомандному заліку Україна посіла 31 місце. Всього в цьому списку 87 команд.

Зазначимо, що на Іграх Україну представляли 205 спортсменів у 27 видах спорту.

«Золото» завоювали гімнаст Олег Верняєв у змаганнях на брусах та Юрій Чебан у веслуванні на каное.

«Срібло» виграли стрілець Андрій Куліш, гімнаст Олег Верняєв, жіноча збірна з фехтування на шаблях, борець у вільному стилі Жан Беленюк і п'ятиборець Павло Тимощенко. Бронзовими призерами стали шаблістка Ольга Харлан, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, дует каноїстів Тарас Міщук і Дмитро Янчук, а також гімнастка Ганна Різатдінова.

Український чемпіон Чебан встановив олімпійський рекордУкраїнець Юрій Чебан став дворазовим олімпійським чемпіоном у веслуванні на каное-одиночках на дистанції 200 метрів, тим самим встановивши олімпійський рекорд.

Переможцем неофіційного загальнокомандного заліку стала збірна США, яка завоювала на Іграх 121 медаль (46 золотих, 37 срібних і 38 бронзових). Головним героєм Олімпіади став американський плавець Майкл Фелпс, який завоював п'ять золотих медалей, ставши 23-разовим олімпійським чемпіоном.

Ямайському спринтеру Усейну Болту вдалося виграти в Ріо три золотих медалі й стати дев'ятиразовим олімпійським чемпіоном.

Лише двічі в історії Ігор американські олімпійці завоювали більше медалей – у 1984 році в Лос-Анджелесі (174) та в 1904 році в Сент-Луїсі (239). У 2012 році в Лондоні команда США також виграла 46 золотих нагород, але загальна кількість медалей була меншою – 103.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: