Антонов в даний час будує 10 літаків для різних замовників

Читать на русском
Абсолютна більшість літаків Антонова оснащено двигунами виробництва ПАТ Мотор Січ із Запоріжжя.

На потужностях ДП «Антонов» в Києві в даний час будується 10 літаків, всього у компанії 18 твердих замовлень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на портал Delo.UA.

«На Серійному заводі «Антонов» на різних стадіях виробництва знаходяться десять літаків сімейства Ан-148, Ан-158», – повідомляє прес-служба ДП «Антонов».

Всього портфель замовлень ДП «Антонов» складається з трьох літаків типу Ан-148 для Міноборони України, 10 літаків Ан-178 для авіакомпанії SilkWay Airlines (Азербайджан) і п'ять літаків для Іраку – чотири Ан-148 і один Ан-178.

Крім того, за контрактом з компанією з Королівства Саудівська Аравія виконується спорудження літака-демонстратора Ан-132D, який планується пред'явити замовнику в кінці 2016 року.

Також укладені попередні угоди на постачання понад 70 літаків сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-178 і Ан-132 авіаперевізникам з ОАЕ, Королівства Саудівська Аравія, Китаю.

Компанія уточнює, що абсолютну більшість літаків «Ан» оснащено двигунами виробництва ПАТ «Мотор Січ» и ДП Івченко-Прогрес (обидва Запоріжжя).

«Антонов» повністю перейшов на вітчизняні комплектуючіДержавне підприємство «Антонов» цього року відмовилося від російських комплектуючих, повністю перейшовши на вузли та агрегати від вітчизняних постачальників.

«Вимогою деяких іноземних замовників є оснащення літаків західними двигунами. Наприклад, на літаку Ан-132 використовуються двигуни Pratt & Whitney Canada за бажанням замовника», – пояснили в ДП «Антонов».

Нагадаємо, що влада Азербайджану висловили зацікавленість в організації збирання транспортних літаків Ан-178 розробки держпідприємства «Антонов» на власних потужностях.

У квітні цього року ДП «Антонов» підписало з індійською компанією Reliance Defence Limited меморандум про партнерство в сфері військово-технічного співробітництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: