Пентагон заспокоїв Україну з приводу вірогідного російського вторгнення

Читать на русском
Пентагон пояснює пересування російської техніки на кордоні з Україною з регулярними військовими навчаннями.

Військове відомство США пильно стежить за переміщенням російських військ на кордоні з Україною і вважає, що ВС РФ не готується до широкомасштабного вторгнення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agence France-Presse.

«Ми не бачимо того «єдинорога», якого багато хто переслідує, тієї ідеї, що має статися якесь масивне короткострокове нарощування сил або їх пересування», – сказав офіційний представник Пентагону капітан Джефф Девіс.

У Пентагоні стверджують, що РФ проводить військові навчання в тому регіоні щороку.

«Я думаю, що ми спостерігаємо рух, пов'язаний з майбутніми навчаннями, ми не бачимо, що це масоване нарощування сил», – сказав Девіс, зазначивши, що Сполучені Штати продовжують уважно стежити за ситуацією.

Він також додав, що Сполучені Штати стурбовані все більш різкою риторики як України, так і Росії.

Путін відмовився від переговорів із ПорошенкомЕкс-глава СБУ, представник України в тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук заявив, що Володимир Путін відмовився від переговорів з Петром Порошенко після недавніх подій у Криму.

«Ми стурбовані окупацією Росією Криму, і ми стурбовані підвищеним рівнем насильства на сході України», – сказав він.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко в четвер сказав, що він не може виключити ймовірність «повномасштабного російського вторгнення».

Відзначимо, що 20 серпня МНС Росії відправило на окупований проросійськими бойовиками Донбас чергову колону з так званою гуманітарною допомогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: