Очільник «Укрзалізниці» розповів про корупцію на мільярди гривень

Читать на русском
Очільник Укрзалізниці Войцех Балчун розповів про корупцію в компанії. Корупційні схеми він бачить від самого початку.
Фото: УНІАН

Практично від самого початку голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун бачить в компанії тільки схеми.

Про це він заявив в ефірі «5 каналу», інформує «Слово і Діло».

«Я передбачав, що це проблема, але не передбачав, що це настільки серйозна проблема. Практично від самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожчу пропозицію в наших тендерах і найнижчої якості», – розповів керівник «Укрзалізниці».

Він уточнив, що вони застосовують систему публічних електронних закупівель ProZorro.

НАБУ викрила злочинну схему в «Укрзалізниці»Національне антикорупційне бюро затримало трьох посадовців Укзалізничпостачу, які розкрали 20 млн гривень.

«Проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це вже незважаючи на те, що вже на самому етапі тендерної процедури все уже йде по правилах гри. І це велика проблема для фірми», – заявив Балчун.

Очільник «Укрзалізниці» наголосив, що вони у масштабах року втрачають мільярди гривень, які насправді повинні були використовуватися на користь фірми.

«Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то «Укрзалізниця» стане однією із найкращих і найбагатших фірм в Україні», – підсумував він.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» змінює систему бронювання квитків. Відтепер більшість проїзних квитків продаватимуть у вільному продажі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: