МЗС України вимагає допустити в окупований Крим міжнародних спостерігачів

Читать на русском
МЗС України вимагає від РФ допустити в окупований Крим міжнародних спостерігачів за дотриманням прав людини у зв'язку з переслідуваннями кримських татар.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що вимагають від Росії допустити в окупований нею Крим міжнародних спостерігачів за дотриманням прав людини у зв'язку з переслідуваннями кримських татар.

Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло».

«Вимагаємо від окупаційної влади надати доступ міжнародним правозахисним організаціям в Автономну Республіку Крим для моніторингу прав людини», - повідомила вона.

«Знущання окупантів над кримськими татарами триває. Головна їх мета - залякати, зламати, витіснити з Криму», - заявила вона.

Відзначимо, що 16 серпня співробітники ФСБ примусово відвезли заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільму Умерова з лікарні в психіатричний диспансер, розташований на вулиці Рози Люксембург у Сімферополі, для проведення психіатричної експертизи. Як повідомляла дочка Ільмі Умерова Айше, батькові заборонили побачення з рідними. У нього також забрали ліки.

Щодо Ільми Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за ст. 280.1 КК Росії (сепаратизм).

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ попросило міжнародне співтовариство докласти зусиль для захисту кримськотатарського народу від дискримінації та переслідувань з боку російської влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: