Кириленко закликав підтримати українців, які живуть у Росії

Читать на русском
В'ячеслав Кириленко вважає необхідним підтримувати і захищати національну ідентичність українців.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність підтримувати національну ідентичність українців, оскільки російська влада намагаються змусити проживаючих у Росії українців забути про своє коріння.

Про це він заявив на відкритті VI Всесвітнього форуму Українців у Києві, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що в заході беруть участь понад 300 делегатів з 36 країн світу.

«Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, у РФ проживає близько 10 млн українців. Але остання офіційна російська перепис показала цифру 2 млн, а передостання налічувала 3 млн. Запроваджується цілеспрямована політика денаціоналізації українців в Росії: Кремль хоче змусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцем в Росії, не засуджує Україну і не відрікається від неї», - зазначив Кириленко.

В'ячеслав Кириленко: як виконує свої обіцянки віце-прем'єр-міністр?«Слово і Діло» аналізує, як дотримується слова віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

Віце-прем'єр привітав 16 українців, які приїхали на форум з Росії, і зазначив, що українській громаді зараз в РФ важко як ніколи - їх там переслідують, проти них влаштовують провокації. У зв'язку з цим Кириленко підкреслив важливість підтримки національної ідентичності українців.

«В Європейському Союзі, міжнародному співтоваристві, ми цікаві як унікальна нація зі своїми досягненнями, історією, мовою і культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться», - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр запевнив присутніх, що співпраця з українцями, які живуть за кордоном, і надалі буде пріоритетом для української влади.

Раніше Кириленко заявляв, що в рамках декомунізації в Україні було демонтовано 1018 пам'ятників Леніну, а також 148 інших монументів і пам'ятників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: