У Нацполіції розповіли про хід розслідування вбивства Шеремета

Читать на русском
Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє про відсутність наразі великого прориву в розкритті вбивства журналіста Павла Шеремета.
REUTERS

У розслідуванні кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета в центрі Києва значних зрушень поки немає.

Про це повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає «Слово і Діло».

«Щоло справи Павла Шеремета. Насамперед з ранку ми заслуховуємо нові деталі. Я не можу сказати, що є великий прорив, але, звичайно, є величезна рутинна робота, яку ми виконуємо», – повідомила Деканоїдзе в п'ятницю в Києві.

Вона також додала, що виступає «категорично проти того, щоб про деталі, які є в розслідуванні, говорив хто-небудь». За її словами, оприлюднення будь-яких деталей розслідування шкодить самому розслідування.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у Києві вранці 20 липня в результаті вибуху машини. Вийшовши з дому о 7:45 ранку, Шеремет сів за кермо й встиг трохи від'їхати, після чого стався вибух.

За повідомленнями ЗМІ, автомобіль належав керівнику видання «Українська правда» та цивільній дружині Шеремета Олені Притулі. Самої жінки в машині не було.

За попередніми даними, в автомобілі спрацював саморобний безоболонковий вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 г у тротиловому еквіваленті.

Зазначимо, що Павло Шеремет останні п'ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», був ведучим на радіо «Вести».

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що зробить усе можливе, щоб разом із колегами розкрити цей злочин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: