Мінфін хоче підвищити ціну на алкоголь

Читать на русском
Міністерство фінансів України ініціює перегляд мінімальної ціни на алкоголь, оскільки чинні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв.
Фото з відкритих джерел

Міністерство фінансів України ініціює перегляд мінімальної ціни на алкоголь.

Про це йдеться в повідомленні відомства, інформує «Слово і Діло».

Відзначається, що чинні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, оскільки зросла ціна спирту та розмір акцизного податку. Тому, на думку представників Мінфіну, необхідно переглянути мінімальну ціну на алкоголь.

Також Мінфін підкреслює, що чинний рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль «запобіжника» проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров'я населення.

Новий розмір мінімальних цін фактично пропонується на середньому рівні, який сьогодні склався на ринку легальних виробників.

Уточнюється, що відповідний проект постанови Мінфін виносить на публічне обговорення.

Нагадаємо, за перше півріччя 2016 року алкоголь подорожчав на 10,4%. Також у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі раніше заявляли, що планують підняти мінімальні роздрібні та оптові ціни на горілку.

Зазначимо, що народний депутат Іван Балога пообіцяв добиватися скасування ліцензій на продаж алкоголю для приватних винокурень, а голова Вінницької ОДА Валерій Коровій – допомогти відновити потенціал вінницької алкогольної компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: