Москва не буде згортати відносини з Києвом – Путін

Читать на русском
Російська Федерація буде створювати можливості для розвитку контактів з Україною та їх підтримки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не збирається згортати відносини з Києвом і розраховує, що українська влада також не вдаватиметься до таких кроків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми не збираємося згортати наші відносини, незважаючи на небажання сьогоднішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів, ми будемо створювати можливості для розвитку контактів, їх підтримки», – сказав президент РФ.

Для того, щоб підтримати двосторонні відносини, керівництвом РФ ухвалено рішення призначити Дмитра Ліванова спецпредставником президента РФ з розвитку торгово-економічних, науково-технічних зв'язків з Україною.

Між війною і миром: думки експертів про можливий розрив дипвідносин Києва та МосквиПолітолог проаналізував інформацію про те, що РФ опрацьовує варіант розриву дипвідносин з Україною.

«Виходжу з того, що досвід Дмитра Вікторовича й не в останню чергу його наполегливість, характер і рішення задач, які перед ним стояли, зіграють позитивну роль у виконанні тих функцій, які на нього покладаються», – зазначив Путін.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін запевнив, що Україна не розірве дипломатичні відносини з Росією.

Водночас глава російського уряду сказав, що рішення про розрив дипломатичних відносин з Україною може бути ухвалене керівництвом Росії в разі, якщо в Москви не залишиться інших інструментів для «протверезіння» української влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: