Бойовики продовжують застосовувати заборонену артилерію – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи важке озброєння.

Бойовики самопроголошених республік вели вогонь із забороненої Мінськими угодами артилерії калібру 122 та 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Найбільше – 38 обстрілів – зафіксовано на донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ї, під обстріли 122 калібру потрапили Луганське та Ленінське», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, сепаратисти з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї протягом доби вели вогонь на ділянці Торецьке-Авдіївка. Також противник застосував БМП у Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському, а біля Троїцького – танк.

«Російські окупаційні війська з гаубичної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер», – додали в прес-центрі.

Крім того, під артилерійський вогонь бойовиків потрапили захисники Новозванівки та Калинової-Попасної. А з мінометів та автоматичних станкових гранатометів сепаратисти обстрілювали укріплення в Золотому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: