Епопея із сертифікацією е-декларування може вирішитися в серпні

Читать на русском
Глава НАЗК Наталія Корчак розповіла про результати робочої наради у Президента України Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування.

До 31 серпня система електронного декларування має отримати відповідну сертифікацію від Держспецзв'язку.

Таке рішення було ухвалено за результатами робочої наради у Президента України Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування, написала в Facebook глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, повідомляє «Слово і Діло».

«Держспецзв'язку потрібно усунути недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, й видати так само до 31 серпня атестат відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій», – заявила Корчак.

За її словами, також було ухвалено рішення доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру, яким займеться Держспецзв'язку в співпраці з Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні (ПРООН).

«Президент при цьому наголосив, що для повноцінного функціонування системи Єдиного державного реєстру декларацій створена належна законодавча база й жодні технічні проблеми не можуть зривати стратегічно важливий для держави план і ставати на заваді твердій політичній волі боротися з корупцією», – додала глава НАЗК.

Нагадаємо, раніше Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила про неможливість видачі сертифіката електронному декларуванню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: