Експерт назвав причину конфлікту між НАБУ та ГПУ

Читать на русском
Конкуренція, яка розгорнулася між співробітниками ГПУ та НАБУ, набула нездорового характеру, що не додає відомствам довіри з боку суспільства.
Валентин Гладких

Конфлікт між двома силовими відомствами пояснюється конкуренцією, що зростає, проте в процесі боротьби вона набула негативного забарвлення.

Про це в ефірі радіостанції «Голос Столиці» розповів кандидат філософських наук, політичний експерт громадської організації «Слово і Діло» Валентин Гладких.

«Це конкуренція, але нездорова. Це спроба перетягнути ковдру на себе. Здорова конкуренція – це конкуренція в результатах, тобто, хто дає більший результат», – вважає експерт.

На його думку, учасники конфлікту мають проявляти конкурентоспроможність у тому, хто зловив більше злочинців, хто викрив більше корупційних схем, більше притягнув до відповідальності корупціонерів, а не діяти, як кримінальні авторитети, які «на стрілці» регулюють питання.

«Наразі це просто спроба перетягнути ковдру на себе й продемонструвати, що «я молодець, я мій опонент – негідник». Все це нагадує мені гру багнюкою у волейбол. У результаті цієї гри всі виходять брудними та смердючими, що сьогодні й відбувається і з НАБУ, і з ГПУ», – вважає Гладких.

ГПУ проти НАБУ: соцмережі обговорюють конфлікт між правоохоронними органамиКористувачі соціальних мереж обговорюють новий епізод у конфлікті між Генеральною прокуратурою та Антикорупційним бюро.

За його словами, такі «розбірки» не додають довіри відомствам з боку суспільства.   «Рівень довіри суспільства дуже низький до цих установ, а після таких перфомансів стає ще нижчим. Це єдине, чого можуть досягти ці діячі», – завершив експерт.

Нагадаємо, сьогодні Юрій Луценко визнав наявність ознак правопорушень як з боку співробітників ГПУ, так і співробітників НАБУ.

В результаті домовленостей керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розпорядився підготувати всі кримінальні провадження щодо конфлікту між Генеральною прокуратурою й Національним антикорупційним бюро України та передати їх до СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: