США переводять ядерну зброю з Туреччини до Румунії – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати почали переводити свою ядерну зброю з Туреччини до Румунії. Рішення було прийняте на тлі загострення відносин між Вашингтоном та Анкарою.
Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати Америки почали переводити свою ядерну зброю з Туреччини до Румунії.

Про це пише EurActiv з посиланням на джерела, інформує «Слово і Діло».

Видання зазначає, що рішення було прийняте на тлі загострення відносин між Вашингтоном та Анкарою. Після спроби державного перевороту США перестали довіряти Туреччині в питанні розміщення ядерної зброї.

За словами одного з джерел, переведення є складним в технічному та політичному плані.

Турецький офіцер попросив притулку в СШАПерший турецький військовий попросив притулок в США після спроби перевороту. Імені і рангу офіцера не розголошують.

«Це нелегко – перемістити більше 20 одиниць ядерної зброї», – відзначило джерело на умовах анонімності.

На прохання прокоментувати інформацію, Держдепаратмент США заявив, що питання має бути направлене Пентагону. Водночас у НАТО дипломатично відповіли, що союзники мають переконатися, що розгорнуті ними ядерні озброєння в Європі залишаються «в безпеці».

Міністерство закордонних справ Румунії категорично заперечує інформацію про те, що країна стала новою базою для ядерної зброї США.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган висунув США ультиматум із вимогою видати ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: