Карта АТО: ситуація на сході України на 18 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 18 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Минулої доби російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Обстріли

Найбільше, 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 – із важкої артилерії. 6 разів противник відкривав артилерійський вогонь по Авдіївці – випустив 134 снаряди калібру 122 мм по наших захисниках, цей же калібр використав при обстрілах Пісок, Новоселівки Другої, Першого Травня, 4 десятки снарядів дісталися Луганському. Не припиняються мінометні та гранатометні обстріли позицій українських захисників по всій лінії розмежування на цьому напрямку. У Новгородському та Зайцевому ворог застосував БМП, у Новоселівці Другій – протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці проявив себе снайпер.

На Маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню супротивником. Із 122 мм артилерії він обстрілював позиції в Мар’їнці, установки калібру 152 мм використав по укріпленнях у Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки – БМП. У Мар’їнці активізувався снайпер.

На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник тричі – на початку та наприкінці доби, застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоалександрівка. Вогонь артилерії ворог підсилював мінометними та гранатометними обстрілами наших укріплень. У Золотому, Станиці Луганській та Кримському відкривався здебільшого гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній та Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Попри активізацію дій противника, підрозділи Сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: