Мітинг під стінами ГПУ: в соцмережах підбили підсумки акції

Читать на русском

Журналісти, політики та експерти розповіли про підсумки акції на підтримку Антикорупційного бюро.

Під стінами Генеральної прокуратури пройшов анонсований учора мітинг на підтримку Національного антикорупційного бюро. В акції брали участь громадські активісти, журналісти та народні депутати.

Причиною акції стали свідчення працівників НАБУ, яких нещодавно затримали працівники прокуратури. В НАБУ заявили про тортури своїх працівників з боку прокурорів. Учасники мітингу підбили підсумки заходу в соціальних мережах.

Керівник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін на своїй сторінці в Facebook подякував усім, хто прийшов на акцію. «Щиро дякую всім, хто сьогодні прийшов під ГПУ. Нас було насправді багато! Це при тому, що акція в серпні, а запрошення надійшло лише вчора. Наступного разу нас буде ще більше. Лише нашою єдністю ми змусимо політичну «еліту» змінювати Україну. Саме змусимо, бо вже очевидно, що робити це добровільно вона не буде. Їй це банально невигідно», – пише Шабунін.

Відомий волонтер Давид Арахамія розповів про враження від акції на своїй сторінці: «Судячи з усього, конфлікт між відомствами дуже серйозний. Ясна річ, лідери відомств відмовчуються й дипломатично говорять, що конфлікту немає, але на нижньому рівні всі розуміють, що оголошена відкрита війна».

Український журналіст Ростислав Демчук припустив, до чого може призвести протистояння між ГПУ та НАБУ: «Протистояння та відкритий конфлікт між двома силовими структурами України можуть призвести до серйозного напруження в суспільстві. Адже всім зрозуміло, що Генпрокуратура покривала й покриває еліту корумпованого прошарку України. Люди з цим миритися не бажають!».

Народний депутат Сергій Лещенко під час акції повідомив, що, за його інформацією, Банкова нібито готує новий удар по НАБУ: «Війна корупціонерів проти НАБУ лише починається. Сьогодні на мітингу під Генпрокуратурою озвучив отриману вчора інформацію про ще один сценарій вбивства НАБУ Банковою. Отже, за даними моїх джерел, «смотрящий» за судами та прокуратурою депутат Олександр Грановський готує подання до Конституційного суду. Він же пише проект рішення суду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: