Збитки від анексії Криму перевищують 300 мільярдів гривень – прокуратура

Читать на русском
Збитки від анексії Криму перевищують 300 мільярдів гривень. Про це повідомив заступник прокурора Автономної Республіки Крим Петро Коваленко.
Петро КоваленкоФото: ark.gp.gov.ua

За фактом завдання збитків Україні внаслідок анексії Криму порушено понад 50 кримінальних проваджень. Їх розслідує слідчий відділ поліції АРК і Севастополя.

Про це в інтерв'ю «ЛІГА.net» повідомив заступник прокурора АРК Петро Коваленко, передає «Слово і Діло».

«Щодо 24 з них збитки, завдані державі, оцінюються більш ніж у 300 мільярдів гривень», – уточнив він.

Російські опозиціонери попросили в України візи в КримРосійські опозиціонери попросили в України відкрити візу. Кандидати в депутати Держдуми утримаються від поїздки до Криму в разі відсутності добра з боку України.

Йде розслідування щодо дитячого центру «Артек». Встановлено, що 31 березня 2015 року на засіданні окупаційної «ради міністрів Криму» було ухвалено рішення про передачу «Артека» у власність Росії. Це рішення того ж дня було підписано маріонеткою Кремля Аксьоновим. Збитки перевищують 240 млн грн.

Також, за словами Коваленка, цього тижня прокуратура АРК зареєструвала кримінальне провадження за фактом заволодіння юрособами майном однієї з найбільших птахофабрик, а також санаторіями й пансіонатами Євпаторії, Алушти та Ялти.

«Встановлено, що безпосередній стосунок до цих юросіб має Олег Царьов, один із засновників і прихильників так званої «Новоросії», – додав представник прокуратури АРК.

Він розповів, що Росія забрала в Криму в результаті окупації понад чотири тисячі державних підприємств.

Нагадаємо, російський адвокат Микола Полозов розповів, що в Криму «влада» платить за доноси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: