На Закарпатті затримали 17 вагонів лісу, які йшли в Європу

Читать на русском
Заявлені документи містять неправдиві відомості про кількість лісу, його розміри та митну вартість.

Ужгородський суд заарештував 17 вагонів лісу в зв'язку з невідповідністю реального вантажу даним у декларації.

Про повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, передає «Слово і Діло».

«Ужгородський міський районний суд розглянув протокол про порушення митних правил щодо ТОВ «Укрліскомплекс», яке під виглядом паливної деревини намагалося вивезти до Чехії 24 залізничних вагони з українським булижником», – йдеться в повідомленні.

Результат перевірки показав, що заявлені документи містять неправдиві відомості про кількість лісу, його розміри та митну вартість, а сертифікат про походження лісоматеріалів виданий взагалі на іншу партію деревини.

За цим фактом поліція порушила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підроблених документів).

Двома постановами суду матеріали про порушення митних правил, складені Закарпатською митницею ДФС щодо 17 вагонів із лісом ТОВ «Укрліскомплекс», передані до слідчого відділення Ужгородського райвідділу поліції, яке веде розслідування.

«Це те саме товариство (ТОВ «Укрліскомплекс» – Ред.), яке заснували громадяни Росії, щоб вивозити в Європу український ліс після запровадження санкцій ЄС проти РФ. Згідно з рішенням суду, 17 вагонів, затриманих на кордоні, передані слідству як речові докази. Щодо інших вагонів іде судовий розгляд», – зазначив голова ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року Москаль пообіцяв найближчим часом створити на Закарпатті спеціальні групи, які за погодженням з митними органами Угорщини, Словаччини та Румунії проведуть взаємні звірки документів щодо руху товарів через кордон 2015-2016 років, і поіменно з'ясувати підприємців, що займаються «липовим» транзитом.

Як повідомлялося раніше, за незаконну вирубку лісу заарештували чотирьох прикордонників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: