Експерт: скандал навколо ГПУ та НАБУ – це боротьба груп за сфери впливу

Читать на русском
Причина конфлікту в зменшенні пирога, якого тепер не вистачає на всіх, причому його розмір зменшується вкрай швидкими темпами.

Скандальні випади працівників ГПУ та НАБУ на адресу один одного є нічим іншим, як боротьбою різних силових відомств за сфери впливу та контроль фінансових потоків.

Таку думку висловив у себе на сторінці в Facebook керівний партнер аналітичної групи Da Vinci AG Андрій Колпаков, передає «Слово і Діло».

«Справжню війну, яка зараз відбувається між силовими органами, багато хто уявляє як боротьбу Європейського Майбутнього та Проклятого Минулого, одним словом, Добра зі Злом. Це дуже добре вписується в міфологічну картинку сучасної України. Але можна на це все подивитися і з дещо іншого ракурсу. А саме – боротьби груп за сфери впливу й потоки», – пише аналітик.

Колпаков зазначає, що «війна силовиків» характерна й для Російської Федерації. «Причина: зменшення пирога, якого тепер не вистачає на всіх», – вважає він.

ГПУ проти НАБУ: соцмережі обговорюють конфлікт між правоохоронними органамиКористувачі соціальних мереж обговорюють новий епізод у конфлікті між Генеральною прокуратурою та Антикорупційним бюро.

При цьому він додав, що в Україні звичний розмір «пирога» зменшується ще швидшими темпами.

Як повідомлялося раніше, сьогодні має відбутися зустріч між генеральним прокурором Юрієм Луценком і директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником, про яку домовилися в понеділок, 15 серпня.

Нагадаємо, що причиною обшуку Генеральної прокуратури в НАБУ 5 серпня стало нібито незаконне прослуховування працівниками Бюро осіб, що фігурують у кримінальних провадженнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: