НАБУ записуватиме допити на відео

Читать на русском
Відтепер детективи Національного антикорупційного бюро України будуть допитувати підозрюваних в спеціально обладнаних кімнатах із вбудованими відеокамерами.

Із 17 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України мають 6 обладнаних кімнат із вбудованими відеокамерами для проведення допитів.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«Завдяки підтримці Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) було відремонтовано приміщення та обладнано сучасними камерами, одна з яких включається автоматично при вході в приміщення й знімає загальний план, а інша – безпосередньо учасника кримінального провадження. Записи таких допитів будуть зберігатися на окремому реєстраторі для зчитування інформації», – повідомили в НАБУ.

Відзначається, що до кінця серпня експерти КМЄС проведуть низку тренінгів для детективів НАБУ з проведення допитів із використанням встановленої відеофіксації, особливостей долучення електронних записів до кримінального провадження, а також їх технічного обслуговування.

Нагадаємо, що в травні 2016 року Національне бюро підписало меморандум про взаєморозуміння з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектора громадянської безпеки України, метою якого є поглиблення співпраці сторін заради реалізації антикорупційних реформ у державі.

Відзначимо, що сьогодні під будівлею Генеральної прокуратури пройшла акція громадських активістів, метою якої була підтримка працівників Національного антикорупційного бюро України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: