Стало відомо, скільки Україна втратила через транзитну блокаду РФ

Читать на русском
Економіка України втратила в 2016 році близько 1 млрд доларів через обмежувальні транзитні заходи
з боку Росії.

За даними Мінекономрозвитку, за підсумками 2016 року через обмеження транзитних заходів з боку Росії українська економіка втратить приблизно $1 млрд.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Наталія Микольська, передає «Слово і Діло».

«Інформацію за минулий рік ми вже оприлюднили. Є статистика за п'ять місяців. За експортом у нас скорочення з РФ на 36,2% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Щодо Казахстану в нас падіння в січні-травні вже 46,2% або 136,4 млн доларів. За підсумками 2016 року року за нашою оцінкою через заходи, запроваджені Росією, в нас будуть втрати для економіки приблизно 1 млрд доларів», – заявила вона.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що учасники блокади Криму з лютого 2016 року почнуть контролювати роботу митників і прикордонниківСказано 16 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, якщо говорити про річні втрати в зв'язку з обмеженням транзиту в Казахстан і Киргизстан, то виходить 0,4 млрд доларів.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін указом від 1 січня 2016 року встановив, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів із території України на територію Казахстану через російську територію здійснюються лише з території Білорусі.

Раніше повідомлялося, що голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв пообіцяв, що блокада Криму припинятися не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: