Експерт пояснив, чому іноземні донори відвертаються від України

Читать на русском
Міжнародні донори України вживають абсолютно правильних заходів щодо українських платників податків, не залишаючи свій грошовий ресурс без нагляду.
Олег Устенко

Реформи фінансуються не авансом наперед, а після досягнення певних «структурних маячків», але влада України вважає за краще отримати кошти до Бюджету без певних зобов'язань й використовувати їх на власний розсуд.

Про це пише в авторській колонці на сайті «Новое Время» директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає «Слово і Діло».

«Реформи фінансуються не авансом наперед, а після досягнення певних цілей – «структурних маячків». Тому практично більша частина фінансування й перебуває в напівзамороженому стані», – пише він.

Водночас українські політичні еліти не хочуть досягати цих цілей, якщо це шкодить їхньому бізнесу або не перебуває у сфері їхніх особистих інтересів.

Устенко вважає, що донори та кредитори вживають абсолютно правильних заходів щодо українських платників податків, не залишаючи свій грошовий ресурс без нагляду.

«Вони не дають можливості накопичуватися боргу, за який в підсумку будуть платити пересічні українці», – пояснює аналітик.

Затримка кредиту МВФ не несе загрози Україні – Dragon CapitalЗростання валютних резервів НБУ та поступове зміцнення економіки на тлі відновлення сировинних ринків допоможе Україні обійтися без чергового траншу МВФ як мінімум до серпня.

Як повідомлялося раніше, рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалить рішення про виділення третього кредитного траншу за програмою EFF лише після того, як буде виконана вся робота за поточними зобов'язаннями.

Нагадаємо, в кінці травня президент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що політична криза в Україні в першому кварталі 2016 року негативно позначився на інвестуванні в країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: