ЗНО з англійської мови в 2017 році не буде обов'язковим для випускників

Читать на русском
Український центр оцінювання якості освіти заявляє, що ЗНО з англійської мови в 2017 році не буде обов'язковим, але його результати можна буде зарахувати як результати випускних іспитів у школі.

Цього року кількість учасників ЗНО з англійської мови зросла, але наступного року цей предмет уже не буде обов'язковим для всіх випускників.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає «Слово і Діло».

За даними УЦОЯО, порівняно з минулим роком на 10% збільшилася кількість бажаючих проходити ЗНО з англійської мови, тоді як з інших предметів показники реєстрації зменшилися. Наприклад, із фізики – на 30%.

Так, англійську для проходження ЗНО переважно обирали випускники з Київської (53,2%), Одеської(38,6%), Харківської (38,1%), а найменше – з Чернівецької (14,1%), Закарпатської (18,5%) та Рівненської (19,6%) областей.

«Фактично, вже наказ Міністерства освіти про зовнішнє незалежне оцінювання 2017 року підписаний», – сказав Карандій і додав, що деталі повідомлять у вересні.

При цьому він зазначив, що «англійська мова не буде обов'язковою».

«Але англійську мову, результати, будуть зараховувати як державну підсумкову атестацію. Аудіювання наступного року не буде. Планується, що аудіювання має бути запроваджене з 2018 року», – заявив директор УЦОЯО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: