В «Укренерго» розповіли коли з'єднають Запорізьку АЕС із Каховкою

Читать на русском
Будівництво ЛЕП між Запорізькою АЕС та Каховським енерговузлом планують завершити до 2017 року.

Оператор об'єднаної енергетичної системи України ДП «Укренерго», планує завершити будівництво лінії електропередач 750 кВ від Запорізької АЕС до підстанції «Каховська» до кінця 2017 року.

Про це повідомив в. о. глави «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Ми плануємо до кінця цього року ввести в експлуатацію підстанцію «Каховська» 750 кіловольт, а також продовжити будівництво ЛЕП 330 кіловольт, яка буде відходити від цієї підстанції. Весь Каховський енерговузол буде завершено до кінця 2017 року», – сказав він.

Ковальчук додав, що запуск Каховського енерговузла дозволить розвантажити потужності Запорізької АЕС.

Нагадаємо, Міненерговугілля України та Європейський інвестиційний банк у вересні 2011 року підписали угоду про фінансування будівництва ліній електропередач напругою 750 кВ «Запорізька АЕС-Каховська» обсягом 175 мільйонів євро.

В Україні налагодили виробництво обладнання для вітряків в ДаніїПАТ «Енергомашспецсталь» (Краматорськ, Донецька область) прийняла замовлення від датської компанії AH Industries на виготовлення партії валів роторів для вітроенергетичних установок (ВЕС) потужністю 2 МВт.

Підстанцію «Каховська» почали будувати в 2014 році. На початку серпня 2016 року прес-служба «Укренерго» повідомила, що компанії-підрядники завершили будівельні роботи підстанції на 90%.

Раніше президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив, що українські АЕС не залишаться без палива, навіть якщо Росія припинить його постачання в Україну.

28 липня рахунку НАЕК «Енергоатом», які були заарештовані Державною виконавчою службою в березні 2016 року, знову надійшли в розпорядження компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: