В АП перекладають провину за зрив е-декларування на розробників системи

Читать на русском
В Адміністрації Президента звинуватили розробників системи електронного декларування в зриві повноцінного запуску декларацій.

Керівник відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Володимир Горковенко заявив, що розробники системи електронного декларування зробили свою роботу «неякісно».

Про це він розповів у прямому ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Розробники програми, яка має забезпечити повноцінне функціонування цієї системи, зробили свою роботу неякісно. Тут намагаються перенести з хворої голови на здорову. Звинувачують Турчинова, Президента, Гройсмана. Але чому всі мовчать, чому розробники зробили діряву програму, яка не дозволяє належним чином запустити електронне декларування?», – зазначив Горковенко.

«І зараз досить дивно звучить, що чомусь забувають про таку компанію, як «Міранда», забувають, що цю компанію навіть не НАЗК обирала, а обирали якраз громадські активісти ще задовго до створення НАЗК. І вони практично почали створювати програму до того, як почала діяти НАЗК», – додав він.

Чиновників зобов'язали розкривати дані про готівку від 60 тисяч гривеньЗ 15 серпня до 13 жовтня українські чиновники подадуть електронні декларації за 2015 рік, де в обов'язковому порядку мають вказати заощадження в готівці понад 60,9 тис. грн, подарунки вартістю від 6090 грн і цінні речі – від 121,8 тис. грн.

За словами Горковенка, питання сертифікації е-декларацій у кращому разі буде вирішено до вересня місяця. Водночас він додав, що система е-декларування розроблялася півроку, відповідно, «стільки ж часу потрібно, щоб її перевірити».

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що система е-декларування має бути запущена в повному обсязі відповідно до законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: