Ґюлену в Туреччині загрожує 2000 років в'язниці

Читать на русском
Турецька прокуратура зажадала покарання у вигляді двох довічних термінів і ще 1900 років ув'язнення для проповідника Фетхуллах Ґюлена, якого Анкара вважає організатором невдалої спроби військового перевороту.

Турецька прокуратура провінції Ушак склала обвинувальний акт у кримінальному провадженні про діяльність руху опозиціонера Фетхулли Ґюлена, в якому вимагає засудити його до двох довічних ув'язнень і тюремного терміну на 1900 років, а також штрафу 2,2 млн трудоднів.

Про це пише турецьке урядове видання «Анадолу», передає «Слово і Діло»

В обвинувальному акті, обсяг якого склав 2527 сторінок, говориться, що Гюлен очолює терористичний рух і повинен бути визнаний винним за статтями про спробу насильницького повалення конституційного ладу, спробі насильницького повалення уряду, шахрайстві шляхом експлуатації релігійних почуттів і фінансуванні тероризму.

Експерт пояснив, чому переворот у Туреччині проваливсяПолітолог-міжнародник проаналізував НС в Туреччині, причини провалу та можливість нового перевороту в країні.

Також, у справі проходить 111 обвинувачених, 13 з яких затримано. Їм висунуто звинувачення за статтями про створення збройної терористичної організації, фінансуванні тероризму, спробі повалення уряду і конституційного ладу, шахрайстві.

Раніше, Президент Туреччини Реджеп Ердоган висунув США ультиматум з вимогою видати Фетуллаха Ґюлена, турецького інтелектуала в вигнанні, який проживає в США.

Нагадаємо, що Анкара звинувачує опального проповідника Фетхуллах Ґюлена в організації провалився державного перевороту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: