Війни між ГПУ та НАБУ немає – Ситник

Читать на русском
Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що між його відомством і Генеральною прокуратурою немає війни. Також у нього немає конфлікту з генпрокурором Юрієм Луценком.
Артем СитникФото з відкритих джерел

Генеральна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України не воюють.

Про це на брифінгу заявив глава НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

Він уточнив, що також немає конфлікту з генеральним прокурором Юрієм Луценко.

«Жодної війни між ГПУ та НАБУ, а також особисто між мною та генеральним прокурором України Юрієм Луценком немає. Однак мають місце дії із захисту приватних інтересів окремих керівників і працівників департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. Саме працівники цього департаменту, перевищуючи свої повноваження, використовуючи ресурс Генеральної прокуратури та Національної поліції, намагалися перешкодити слідчим негласним діям НАБУ», – розповів глава Бюро.

За його словами, мотиви перешкоджання слідства прості – НАБУ розслідує низку справ за заявами про злочини, можливо, скоєні працівниками вищеназваного департаменту ГПУ, в тому числі й насильницькі злочини.

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що між Бюрю та ГПУ є певні ознаки конфлікту. Сьогодні стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко домовився зустрітися із Ситником у середу, 17 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: