У Раді хочуть надати учасникам АТО пільгове кредитування

Читать на русском
Депутати не прописали в проекті закону механізм пільгового кредитування, його має визначити Кабінет міністрів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про надання пільгового кредитування учасникам АТО та членам сімей Небесної Сотні.

Відповідний законопроект №5015 подав до парламенту народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Кудлаєнко, передає «Слово і Діло».

Норми законопроекту передбачають допомогу держави в забезпеченні учасників бойових дій пільговими кредитами на наступні потреби: будівництво, поліпшення житлових умов, реконструкцію або капітальний ремонт жилих будинків і надвірних будівель, приєднання їх до інженерних мереж, комунікацій, а також на будівництво або придбання дачних будинків і благоустрій садових ділянок із терміном погашення не більше 30 років.

Водночас механізм пільгового кредитування в законопроекті не прописаний – його повинен буде визначити Кабінет міністрів.

За основу автор законопроекту пропонує взяти кредитну програму, запропоновану союзом учасників АТО в Івано-Франківській області. Ця програма дозволяє отримати позику молодим сім'ям (члени сім'ї мають бути не старше 35 років), які перебувають у квартирній черзі та є платоспроможними. Відсоток за користування кредитом залежатиме від кількості дітей у сім'ї.

Поплавський «забув» проголосувати за допомогу сім'ям учасників АТОМихайло Поплавський був відсутній у сесійній залі Верховної Ради під час голосування проекту закону про соціальний захист членів сімей учасників антитерористичної операції.

Якщо в молодого подружжя немає дітей, кредит нададуть під 3% річних. Одна дитина – пропонується надання безвідсоткового кредиту, дві дитини – мінус 25% від суми кредиту, три дитини й більше – 50%.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 4 травня підписав закон «Про внесення змін до статті 11 закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» щодо супроводу військовослужбовців при продовженні лікування в санаторно-курортних установах».

Як повідомлялося раніше, в Київській міській державній адміністрації пропонують жителям столиці, які мають нереструктуризовані борги за житлово-комунальні послуги, взяти розстрочку на їх сплату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: