В СБУ представили карту терористичних загроз в Україні

Читать на русском

Найвищий рівень терористичної загрози встановлений у Донецькій та Луганській областях та в Криму.

Для кожної з областей України СБУ визначила ступінь терористичної загрози.

На карті спецслужба надала кожному регіону свій колір, який показує ступінь небезпеки за спаданням, повідомляє «Слово і Діло».

Пропонуємо до вашої уваги карту терористичних загроз в Україні згідно з інформацією СБУ.

Найвищий рівень терористичної загрози встановлений у Донецькій та Луганській областях та в Криму.
Карта терористичних загрозФото: Сегодня.uaЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У червоному, найнеспокійнішому секторі – Донецька, Луганська області та Крим. Колір цих областей означає, що тут загроза є реальною, а всі суб'єкти боротьби з тероризмом у разі необхідності мають надати антитерористичному центру сили й засоби, щоб провести евакуацію населення та забезпечити охорону речей від мародерів. АТЦ має вжити заходів для припинення теракту. При цьому вживаються заходи, які використовуються й за інших ступенів загроз.

У жовтому квадраті – прикордонні Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області. За такого ступеня загрози силовики зобов'язані моніторити ситуацію для складання прогнозів.

Крім того, спецслужби приводять до бойової готовності сили для проведення антитерористичної операції, оцінюють реальні можливості лікарень, інформують населення про те, як поводитися в разі теракту.

Місяць терору. Найгучніші теракти липня, що сколихнули світЛедве не щотижня у липні світ здригався від нових, щоразу більш жорстоких терактів, що відбувалися в різних точках земної кулі.

У синьому секторі – прифронтова Дніпропетровська, а також Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та місто Київ. Цей колір означає, що загроза є потенційною. Іншими словами, перевіряється інформація про можливість теракту, посилюється охорона місць масового скупчення людей, додатково роз'яснюється силовикам про погрози.

У найспокійнішому, сірому секторі – Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області. Силовики розповіли нам, що такий ступінь раніше, до боїв на Донбасі, в Україні був завжди.

Нагадаємо, раніше Галицький районний суд Львова заарештував чотирьох представників «Добровольчого руху ОУН» за підозрою в підготовці терактів на Львівській залізниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: