Країни-рекордсмени Олімпійських ігор

Читать на русском

На Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро вимальовується впевнений лідер медального заліку в особі збірної команди Сполучених Штатів Америки. Станом на ранок понеділка американські спортсмени вже завоювали 26 золотих, 21 срібну та 22 бронзових нагороди, залишаючись таким чином недосяжними для своїх головних переслідувачів – збірних Великої Британії та Китаю (в яких золотих медалей поки що лише по 15). Збірна Німеччини в загальному заліку поступається збірній Росії й із 8 золотими медалями посідає 5 місце. У наших північних сусідів, за яких, до речі, виступають і 4 колишніх українця, – 9 олімпійських нагород найвищого ґатунку.

Однак чи завжди ситуація з олімпійськими першостями була такою ж? Якщо лідерство американців на Олімпіадах – вже історично сформована традиція (2399 медалей на всіх Олімпійських іграх), то збірна Німеччини не завжди замикала п’тірку: за всю історію сучасного олімпійського руху німці 1304 медалі, обійшовши таким чином Радянський Союз. Останній, хоч уже 25 років, як розпався, все ще є третім у цьому списку: радянські атлети встигли здобути 1010 нагород, зробивши СРСР 6-разовим переможцем Олімпійських ігор. Збірній Великобританії, яка йде четвертою, доведеться наздоганяти в медальному заліку цю державу, якої вже не існує, ще не одну Олімпіаду.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, наша збірна з моменту здобуття незалежності виграла 35 золотих, 28 срібних та 59 олімпійських нагород. До них уже в Ріо наші спортсмени додали 3 «срібла» та 1 «бронзу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: