Захід втомився від безрезультатних дій України – експерт

Читать на русском
Михайло Павлівполітичний експерт

Проблема зараз не в тому, що Захід втомився вирішувати українські проблеми.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Павлів, аналізуючи заяву Ватикану, про те, що Україна — країна, яка ускладнила відносини між США, ЄС та РФ і з політичних причин, говорити про нашу країну в світі вже не актуально.

«Головна проблема не в тому, що Захід втомився від українських проблем, а в тому що вони бачать нездатність української влади вирішувати свої ж проблеми. Це чудово розуміють наші партнери. Країна загрузла в корупції та патріотичному популізмі. Навряд чи з такою країною хтось захоче мати справу», - міркує політолог.

Крім того, на його думку, нас давно повинно перестати хвилювати питання санкцій.

«Українську владу повинно хвилювати питання не санкцій проти РФ, а взаємодія України з іншими економіками, нові ринки, виходи на них, макроекономічна та фінансова допомога. Потрібно орієнтуватися на свою економіку та внутрішню політику», - констатував він.

РФ робить усе можливе, щоб Захід втомився від конфлікту на Донбасі – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо заяви Штайнмаєра про те, що ЄС буде складно продовжити санкції проти Росії влітку.

У той же час, політолог Андрій Горбенко переконаний, що все тримається не на тому «хоче чи ні» Захід нас підтримувати, а на інтересах.

«Україна — велика територія й далеко не остання країна за населенням. Іншими словами, це ринок та можливості з виробничим потенціалом. Банально, це - гроші. Тому, поки є інтерес, нас будуть підтримувати. Працює абсолютний раціоналізм», - вважає він.

Безумовно, за його словами, нормально, що будуть розмови і про усунення корупції, і про припинення війни, але з таким же розкладом і РФ після війни це «чорна діра», яка буде витягати гроші зі всього світу, яка теж нікому не потрібна, тому та ж Європа чи Америка, точно так само можуть допомагати й РФ.

Додамо, в червні Гройсман заявив, що в країні є виклики корупції, виклики агресії РФ і жахливий популізм, але Україна нікому не принесла ніяких бід і страждань. Втома заходу може бути тільки від дій РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: