Шукати новий формат переговорів РФ буде, заганяючи Україну до нового «котла» – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Небезпека провокацій дійсно існує й справа не тільки в заявах Путіна та ФСБ, які були останні дні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що терористи готують масштабні провокації по всій лінії фронту.

«Крім заяв, був вельми неоптимістичний ланцюжок подій та ультиматуми про розрив дипвідносин. При цьому, в РФ знали, що новий посол прийнятий не буде. Крім того, замах на Плотницького, а до цього ротація сил, військові навчання, стягування техніки, спецоперація. Можна говорити, що до чогось це все готується», - міркує експерт.

Але, на його погляд, причина в тому і це потрібно розуміти: «Мінськ-2» тепер не влаштовує жодну з сторін, а в першу чергу РФ.

План Кремля: чи влаштує РФ провокації в Україні після звинувачень у тероризмі? ЕкспертиПолітолог проаналізував міжнародну реакцію на звинувачення РФ у підготовці «кримських терактів», та припустив чи варто чекати від РФ нових провокацій.

«Він забирає у них час і не дає ніяких преференцій», - додав він.

Тому, як припускає експерт, зараз грубо кажучи Росія шукає третій формат.

«А якщо згадати, то «Мінськ» у нас змінюється один за іншим якраз після великого прориву російської армії. Точно так може бути й зараз. Очевидно, виникне він тоді, коли зміниться ситуація на фронті. Коли принципово програє одна зі сторін: або українські війська заженуть в якийсь «котел», або російській армії дадуть реальну відсіч. Поки цього не буде ситуація не зміниться», - пояснює Горбенко.

Самі ми, як зазначив політолог, без наших союзників цю війну не витягнемо. РФ, Європа та США це розуміють, а коли все це закінчиться, Захід і Америка виставлять свої «рахунки».

Як повідомлялося, РФ перекидає під Херсонську область десантно-штурмові підрозділи. Тим часом Президент доручив привести ЗСУ на кордоні з Кримом в посилену бойову готовність і організувати телефонні переговори з Путіним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: