Кримська криза: Путін уникатиме діалогу з Порошенком, вимагаючи вибачень – експерт

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Не факт, що телефонні переговори українського керівництва з російським президентом взагалі відбудуться.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, аналізуючи анонсування телефонних переговорів керівництва України з президентом РФ у контексті останніх подій.

«Те, що Президент дав розпорядження організувати переговори, не означає, що вони дійсно відбудуться. Є ймовірність, що зараз все може повторитися, як в ситуації між Туреччиною і Росією», - припускає Бортник.

Як пояснює експерт, спочатку Росія вимагатиме від України якихось формальних пояснень.

«До того часу, з дуже великою ймовірністю, Росія буде уникати будь-якої розмови. Вона Путіну не потрібна. Розмова потрібна Президенту Порошенку», - підкреслив він.

Інформаційна істерія, «качки» РФ та нове вторгнення: що планує Кремль?Експерт проаналізував ситуацію, яка складається в Криму та останні дані про те, що РФ перекидає під Херсонську область десантно-штурмові підрозділи.

При цьому, на думку політолога, незважаючи на всі заяви, які звучать про збільшення чисельності військ, не варто зараз чекати масштабного вторгнення РФ в Україну.

«Завжди чисельність Чорноморського флоту, навіть по українсько-російським угодам складала не менше 20 тисяч осіб. Втручання в локальні речі, прикордонний конфлікт, якісь втручання на локальні території напевно вірогідні, але не повномасштабний наступ», - вважає він.

Експерт також зазначив, що російська риторика, зараз найбільш радикальна за всю історію українсько-російських відносин.

«Путін назвав Україну «хунтою», терористичною державою — це напевно найжорсткіша характеристика за всю історію», - констатував Руслан Бортник.

Нагадаємо, кілька днів тому Путін звинуватив Україну в переході до терору, що спричинило обурення міжнародного товариства. В МЗС Литви назвали цей крок «старими методами КДБ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: