Експерт: нова хвиля мобілізації є неминучою

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Чому Генштаб робить такі заяви зрозуміти можна, питання в тому, чи доцільне таке рішення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Кондратенко, аналізуючи заяву Генштабу про те, що в сьомій хвилі мобілізації на даний момент не має необхідності.

«Звичайно, є причини, чому «ні»: політично це буде складно, та й самі мобілізовані не є такими мотивованими, як добровольці, але мобілізація, особливо зараз, потрібна. Цього не уникнути, хоча би для того, щоб убезпечити себе від переносу «театру бойових дій» на нові області», - констатував Кондратенко.

На його погляд, теза про те, що «зараз достатньо сил дати відсіч» досить сумнівна.

«Можливо, відреагувати на провокації достатньо сил, а от чи під силу боротися з вторгненням в нові області? Навряд чи. Якщо згадати, то Гриценко, коли був міністром оборони запевняв, що Україна зупинить російську агресію. Зупинили?», - аналізує експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що у 2016 році буде не більше однієї хвилі мобілізаціїСказано 15 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

На його переконання, не можна цілковито виключати, що наступу РФ на нові області не буде, можливо це буде не зараз, але Путін робить крок вперед, а потім відступає.

«Очікувати можна всього й треба мати достатній резерв», - проаналізував Дмитро Кондратенко.

Додамо, що в квітні Президент України Петро Порошенко заявив, якщо у 2016 році буде хвиля мобілізації, то вона буде єдиною та пообіцяв скоротити план з мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: