Американський плавець Майкл Фелпс побив 2000-річний олімпійський рекорд

Читать на русском
Рекорд античного атлета Леоніда Родоського, який здобув 12 перемог в індивідуальних змаганнях, тепер побитий американським плавцем Майклом Фелпсом.

Американець Майкл Фелпс в Ріо-де-Жанейро виграв золото на дистанції 200 метрів комплексним плаванням, це його 13-а індивідуальна перемога на Олімпіадах він побив рекорд легендарного спортсмена стародавнього світу Леоніда Родоського.

Про це повідомляє Бі-бі-сі, передає «Слово і Діло».

Відзначимо, що Леонід Родоський брав участь в чотирьох Олімпіадах в 164, 160, 156 і 152 роках до нашої ери і в кожній з них виграв по три золотих медалі в індивідуальних змаганнях. Коли Родоський взяв три медалі на своїй Олімпіаді, йому було 36 років, в той час як Фелпсу зараз - 31. Про атлета не збереглося біографічних відомостей. Однак відомо, що він перемагав в бігу, подвійному бігу і бігу зі зброєю.

Олімпіада-2016: де подивитися церемонію відкриттяОлімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро почнуться з барвистої церемонії відкриття на стадіоні «Маракана» вже в цю п'ятницю.

«Олімпійські ігри 2016 року стануть останніми в його професійній кар'єрі. Фелпс брав участь в п'яти Олімпіадах. Всього на його рахунку 26 медалей (22 золотих, по дві срібних та бронзових), завойовані на Іграх 2004, 2008, 2012 і 2016 років» - заявив американський плавець.

Після Олімпіади в Лондоні в 2012 році Фелпс прийняв рішення завершити спортивну кар'єру, проте в квітні 2014 року оголосив, що повертається у великий спорт, щоб виступити на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Відзначимо, що до Олімпіади в Ріо Фелпс був найтитулованішим атлетом світу. Вигравши фінальний заплив на дистанції 200 метрів комплексом, він став 22-кратним олімпійським чемпіоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Майкл Фелпс став 21-разовим чемпіоном Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: