ОБСЄ розмістять 9 пунктів контролю на україно-російському кордоні

Читать на русском
Йдеться про розміщення баз ОБСЄ недалеко від кордону з узгодженим географічному розташуванню.

ОБСЄ заявила про готовність розмістити 9 пунктів контролю на неконтрольованій ділянці кордону України з РФ. Йдеться про встановлення контролю Місії на всій території Донбасу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

«Мова йде про те, щоб, як мінімум фізично вивести російські війська, озброєння або повністю поставити його під контроль збройного компоненту міжнародного співтовариства, і звичайно, досягти доступу ОБСЄ до всієї території Донбасу», - заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ексклюзивному інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

В Україні зросла кількість жертв торгівлі людьми – ОБСЄОБСЄ повідомляє про збільшення за останні 2 роки кількості жертв торгівлі людьми в Україні.

Він зазначив, що йдеться про необхідність встановлення контролю ОБСЄ на всій території Донбасу, як це визначено її мандатом, включаючи неконтрольований ділянку українсько-російського кордону: «ОБСЄ до цього готова. Ми хочемо розмістити як мінімум 9 баз уздовж кордону, також відповідні засоби відеоспостереження, включаючи інфрачервоні прилади, які будуть відслідковувати ситуацію, в тому числі і вночі».

За його словами, ці засоби повинні бути розміщені на всіх ділянках, де є ризик поставок озброєнь і перекидання військ і найманців, на дорогах і залізничних коліях.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що виходом із ситуації, яка склалася навколо Криму, буде посилення присутності спостерігачів ОБСЄ біля адмінкордону з Кримом і вимоги від російської сторони допустити представників Місії до об'єктів на півострові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: