Порошенко наполіг на стягуванні пені за борги по газу

Читать на русском
У тексті законопроекту йшлося про мораторій на борги з 1 січня 2014 року до 1 січня 2015 року. Надалі дію закону поширили і на борги 2015 року.

Президент Петро Порошенко ветував закон № 2706 який дозволяє вводити заборону на стягування пені з підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), централізованого опалення і гарячого водопостачання за борги за газ і електроенергію, які утворилися до 1 січня 2016 року.

Про це йдеться в картці законопроекту на сайті ВР, передає «Слово і Діло».

Законопроектом вводився мораторій на штрафи за борги ТКЕ до отримання ними субвенції з держбюджету.

При цьому поправки президента до законопроекту на сайті парламенту поки відсутні.

Законопроектом передбачалося накласти мораторій на борги з 1 січня 2014 року до 1 січня 2015 року. Але в зв'язку з тим, що терміни розгляду законопроекту затягнулися, дія закону поширили і на борги 2015 року.

Гройсман: страшні рахунки за комуналку восени – відверта брехняПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав залякуванням населення заяви про страшні рахунках за тарифи.

У пояснювальній записці говориться, що законопроектом передбачається встановити мораторій на нарахування і стягнення пені, штрафу та інших фінансових санкцій енергопостачальними компаніями в разі несвоєчасного здійснення платежів за використаний природний газ та послуги з його транспортування та електричну енергію суб'єктам господарювання, для яких тарифи на теплову енергію та послуги централізованого водопостачання та водовідведення були встановлені нижче собівартості.

Як раніше повідомлялося, нараховані суми субсидій населенню України з оплати житлово-комунальних послуг на 41% перевищили вартість спожитого їм газу.

Нагадаємо, що кількість відмов у наданні субсидії громадянам України на оплату житлово-комунальних послуг за 5 місяців 2016 року в порівнянні з минулим роком зросла вдвічі – до 18%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: