Луценко не зміг налагодити співпрацю між ГПУ та іншими правоохоронними органами

Читать на русском
Юрій Луценко провалив свою обіцянку налагодити співпрацю між ГПУ та іншими правоохоронними органами.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 20 травня 2016 року заявив, що протистояння з іншими правоохоронними органами не буде, буде злагоджена робота.

«Слово і Діло» зафіксувало цю обіцянку Луценка.

5 серпня 2016 року до будівлі НАБУ прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України з наміром провести обшук.

Луценко згодом заявив, що у справі про незаконне прослуховування громадянина фігурує не лише НАБУ, але й СБУ. Генпрокурор повідомив, що здійснюється виїмка документів у НАБУ, і в разі потреби вона буде проведена в СБУ.

11 серпня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Луценко попередив його про наявність доступу до матеріалів, але не про обшук. На думку Ситника, є ознаки того, що конфлікт існує, але він сподівається, що це не позиція Луценка, тому ситуація буде вичерпана.

З огляду на перевірку Генпрокуратурою Національного антикорупційного бюро, сумнівний дозвіл на вилучення будь-яких матеріалів НАБУ, незрозумілість позиції Луценко, і як результат передконфліктну ситуацію, «Слово і Діло» привласнює обіцянці статус «Не виконано».

Загальна кількість провалених обіцянок Луценка на сьогодні складає 51. Всього на рахунку Генпрокурора 115 зобов'язань. рівень відповідальності очільника ГПУ - 37%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: