Експерт розповів, чого домагається Путін, звинувативши Україну в тероризмі

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Скласти об'єктивну картину практично не можливо, тому що ми не володіємо всією інформацією, щодо поточних подій.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючи звинувачення РФ щодо підготовки Україною терактів і заяви про те, що питання агресії Росії проти України знову можуть розглянути на Раді безпеки ООН.

«У даній ситуації є підстави скептично ставиться до можливостей Радбезу ООН. За час конфлікту на Сході України, за час що минув після всіх подій на Донбасі, два роки після окупації Криму — Рада Безпеки ООН продемонструвала нульовий коефіцієнт корисної дії в цьому питанні», - констатував політолог.

На його переконання, не варто сподіватися, що Радбез ООН зараз якимось дивним чином вирішить питання, які назріли сьогодні між Україною і РФ.

За його словами, ситуація швидше за все дійшла до точки кипіння, але орієнтир зараз потрібен на Вашингтон.

Україна готова негайно скликати Раду безпеки ООНПостійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив про готовність негайно скликати Раду безпеки.

«Заяви Путіна варто розглядати крізь призму одного єдиного моменту. Він заявив про недоцільність його участі в «нормандському форматі». Це означає тільки одне — РФ робить таким чином пропозицію США щодо того, щоб вести прямий діалог по Україні», - вважає експерт.

«Нормандський формат» нічого не вирішує. Конфлікт на території України, як і в Сирії — це відносини між Вашингтоном і Москвою, без врахування інтересів Берліна, Парижа і тим більше Києва.

Як підкреслив він, це натяк РФ на те, що вирішуватися питання буде між двома великими гравцями, а не їх посередниками.

«Це прямий натяк Вашингтону», - резюмував Кость Бондаренко.

Як відомо, російська ФСБ повідомила, що їм вдалося запобігти теракту в Криму, який готувала Україна. Президент РФ заявив, що Україна нібито переходить до «терору» і наполіг, що зустріч в «нормандському форматі» після подій в Криму позбавлена сенсу.

В СБУ заявили, що Україна не повертатиме Крим силою та відхилили всі звинувачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: