Учні 10-11 класів вивчатимуть історію України за новими програмами

Читать на русском
Міністерство освіти розробило для старшокласників нову програму з історії України, по якій школярі навчатимуться вже цьогоріч.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич анонсувала нову шкільну програму з історії України, до якої увійшли поняття «депортація з Криму кримських татар та інших народів».

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті, передає «Слово і Діло».

Як наголошується, вперше в старших класах вводяться практичні заняття з уроками узагальнення та тематичного оцінювання.

Виділено в окремі теми Українську революцію 1917-1921 років. Тепер період масових репресій та великого терору в Україні здобув назву – «Встановлення й утвердження радянського тоталітарного режиму (1921-1939 рр.)».

Окрім того, школярі будуть вивчати історичних постатей та персоналій, які сприяли розбудові України.

Безкоштовна освіта в Європі: що потрібно знати?«Слово і Діло» вирішило показати на інфографіці, що потрібно знати щодо можливого навчання в Європі.

«У програмі виокремлено і розширено, зокрема, такі події, поняття, факти та терміни: бій під Крутами; етапи трудової та політичної еміграції; війни радянської Росії з Українською Народною Республікою; радянська окупація України; адміністративно-територіальні зміни українських земель протягом усього ХХ столітті; Акт відновлення Української держави; внесок українського народу у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні; українці у військових формуваннях держав Об’єднаних Націй», – йдеться у повідомленні.

Також у нову шкільну програму з історії вводиться поняття «депортація» (депортація з Криму кримських татар та інших народів, а також масові депортації етнічних українців з Польщі в 1944-1946 роках), українська Гельсінська група та багато іншого, додали в УІНП.

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти і науки змінило 13 навчальних програм для молодших класів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: