Порошенко нагадав про електронне декларування активів посадових осіб з 15 серпня

Читать на русском
Введення електронного декларування робить прозорим кожного держслужбовця перед суспільством.

Електронне декларування активів повинно стартувати в Україні з 15 серпня, його відкладання не припустимо і не розглядається.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

«Корупцію треба викорінювати, але ще краще її запобігати ... Для цього і потрібен ефективний контроль доходів і витрат чиновників, суддів, прокурорів, всіх правоохоронців ... Інструмент для такого контролю є. Це – електронне декларування всіх активів, яке стартує з 15 серпня», – сказав Президент.

Він підкреслив, що введення електронного декларування зробить прозорим кожного держслужбовця перед суспільством.

«Всі повинні вивернути свої кишені перед суспільством з 15 серпня – другої дати я не розглядаю і навіть чути не хочу про перенесення! І прошу не вірити чуткам і домислам», – зазначив він.

Як повідомлялося, з 15 серпня по 13 жовтня українські чиновники подадуть електронні декларації за 2015 рік, де в обов'язковому порядку повинні вказати заощадження в готівці більш 60,9 тис. грн, подарунки вартістю від 6090 грн і цінні речі – від 121,8 тис. грн.

Нагадаємо, що з 1 серпня, завершився перехід на публічні електронні закупівлі через систему електронних закупівель ProZorro для всіх державних установ, які є розпорядниками коштів платників податків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: