Ситуація в зоні АТО неспокійна, але контрольована – штаб АТО

Читать на русском
В зоні проведення АТО проросійські бойовики проводили обстріли українських позицій із забороненої Мінськом зброї.

Ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, але контрольованою. Минулої доби російські окупанти 67 разів застосовували зброю проти українських захисників. Обстріли тривали до 11 години ранку, о п’ятій годині вечора противник знов порушив режим припинення вогню по всій лінії розмежування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Найбільше, 32 обстріли, зафіксовано на Маріупольському напрямку. Ворог двічі застосував заборонену Мінськими угодами важку артилерію по Водяному, 70 снарядів калібру 122 мм було випущено у бік наших укріплень. На ділянці фронту Марїнка - Широкине супротивник здійснював збройні провокації, ведучи кулеметний, гранатометний та мінометний вогонь. У Новотроїцькому зафіксовано вогонь ззенітних установок. У Старогнатівці, Талаківці та Марїнці ворог задіяв бронетехніку. Поблизу Широкиного та Талаківки активність проявила снайперська пара.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 10 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 10 серпня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

На Донецькому напрямку на ділянці фронту в районі Авдіївки російські окупанти неодноразово відкривали мінометний,гранатометний та кулеметний вогонь. А з настанням темної пори доби по позиціях в Опитному ворог застосував важку артилерію. По захисниках Луганського та Невельського ворог бив з мінометів 120 та 82 мм калібру, а у Новоселівці Другій вів гранатометний вогонь.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської мінометні та гранатометні обстріли супротивник вів в напрямку гори Князя Ігора.По наших позиціях у Новоалександрівці, Новозванівці та Золотому вівся гранатометний вогонь, у Попасній противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. На інших ділянках напрямку ворожі обстріли носили здебільшого неприцільний характер.

Двічі на Маріупольському напрямку українськими військовими виявлено безпілотні літальні апарати, по яким було відкрито вогонь. На ділянці Талаківка - Водяне відмічене комплексне застосування комплексу повітряної розвідки з засобами вогневого ураження противника, які вели вогонь на придушення цілей сил АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: