Карта АТО: ситуація на сході України станом на 11 серпня

Читать на русском

За минулу добу російські окупанти 67 разів застосовували зброю проти українських захисників. Обстріли тривали до 11:00 ранку, о п'ятій годині вечора противник знову порушив режим припинення вогню по всій лінії розмежування.

Напрями

На Маріупольському напрямку зафіксовано найбільше обстрілів – 32. На ділянці фронту Мар'їнка – Широкино противник здійснював збройні провокації, ведучи кулеметний, гранатометний і мінометний вогонь. У Новотроїцькому зафіксовано вогонь із зенітних установок. У Старогнатівці, Талаківці і Мар'їнці ворог задіяв бронетехніку. Поблизу Широкиного і Талаківки активність проявила снайперська пара.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки російські окупанти неодноразово відкривали мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. А з настанням темного часу – артилерію. По захисникам Луганського і Невельського ворог бив з мінометів 120 і 82 мм калібру, а в Новоселівці Другій – продовжував гранатометний вогонь.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської мінометні та гранатометні обстріли противник вів у напрямку гори Князя Ігоря. За нашими позиціями в Новоолександрівці, Новозванівці і Золотому вівся гранатометний вогонь, в Попасній противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. На інших ділянках напрямку ворожі обстріли носили в основному неприцільний характер.

Ворожа розвідка

Двічі в Маріупольському напрямку українськими військовими виявлено безпілотні літальні апарати, по яким було відкрито вогонь. На ділянці Талаковка – Водяне відзначено комплексне застосування повітряної розвідки із засобами вогневого ураження противника, вели вогонь на поразку по силам АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: