Одеська мерія просить суд заборонити «Марш рівності»

Читать на русском
Одеська мерія подала до суду на організаторів ЛГБТ-маршу. Влада побаіваються можливих небажаних інцидентів

Виконавчий комітет Одеської міської ради подав позов до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення в місті «Маршу рівності» ЛГБТ-спільноти, запланованого на 13 серпня в рамках фестивалю «Одеса Прайд 2016».

Про це повідомили в управлінні інформації Одеської міської ради, передає «Слово і Діло».

«Причина звернення до адмінсуду полягає в тому, що заявки на проведення акцій в центрі міста в один і той же час подали кілька організацій. Щоб не допустити небажаних інцидентів, поданий позов до суду», - відзначили в міськраді.

У мерії також відзначили, що до міської влади звернувся з листом глава облуправління міліції Георгі Лорткіпанідзе, в якому йдеться про наміри «радикально налаштованих осіб вчинити протиправні дії, спрямовані на заподіяння шкоди учасникам маршу і громадянам, які їх оточують». Лорткіпанідзе висловив пропозицію про необхідність «встановити обмеження на проведення 10-14 серпня будь-яких масових заходів на території Одеси».

Кабмін закрив питання фінансування ремонту дороги Одеса-РеніКабінет міністрів України виділив решту обсягу фінансування ремонту дороги Одеса-Рені в розмірі 400 млн грн.

У свою чергу, організатори ЛГБТ-фестивалю заявили, що готуються відстояти в суді своє право на проведення «Маршу рівності» під гаслом «Одеса Прайд за вільне місто».

Нагадаємо, що в серпні 2015 року в Одесі був анонсований аналогічний марш. Але мерія відмовилася прийняти заявку на його проведення, а суд заборонив цю публічну акцію.

12 травня, в центрі Києва пройшов так званий «Марш рівності». Участь у ході взяли понад тисячі ЛГБТ-активістів і простих киян, які прийшли підтримати права людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: