Система «Єдине вікно» повністю готова до обслуговування підприємств – Насіров

Читать на русском
Єдине вікно – одна з найефективніших систем спрощення митних процедур під час імпортно-експортних операцій та транзиту.
Роман Насіров

Система «Єдине вікно», яка покликана спростити митні процедури, повністю готова до обслуговування підприємств.

Про це заявив глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров, передає «Слово і Діло».

«Ще до 1 серпня наші IT-експерти завершили розробку необхідного програмного забезпечення і запустили його. Також було проведено ознайомлення адміністраторів суміжних служб з особливостями роботи системи. Ми надали логіни і паролі адміністраторів цих служб і вони мають повний доступ до системи», – зазначив глава ДФС.

За його словами, «Єдине вікно» є однією з найефективніших систем спрощення митних процедур під час імпортно-експортних операцій та транзиту. Система повністю автоматизована, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями.

Фіскали відзвітували про рекордний збір податківДержавна фіскальна служба України за підсумками роботи в березні зібрала податків і зборів у розмірі 60,3 млрд грн, що є рекордним показником у місячному вираженні.

Нагадаємо, що система «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митниць в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати його державного контролю.

Раніше Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв про плани запустити на українській митниці систему «Єдиного вікна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: