Росія готується будувати газопровід в Крим

Читать на русском
Проектом передбачено будівництво двох газорозподільних станцій в Сімферополі і Севастополі для газопостачання споживачів Криму.

«Чорноморнафтогаз» отримав дозвіл на «Будівництво магістрального газопроводу «Керч-Сімферополь-Севастополь».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Чорноморнафтогаз».

«Газопровід «Керч – Сімферополь – Севастополь» з'єднає магістральний газопровід «Краснодарський край – Крим», будівництво якого веде ТОВ «Стройгазмонтаж», з існуючою газотранспортною системою півострова, а також з електростанціями. які споруджуються в Сімферополі і Севастополі», – йдеться в повідомленні підприємства.

У прес-службі зазначають, що магістральний газопровід «Краснодарський край - Крим» «дозволить забезпечити потреби півострова в природному газі і енергобезпеку Криму».

У проект будівництва також включено зведення двох газорозподільних станцій в Сімферополі і Севастополі для газопостачання споживачів Криму.

Заради газу Росія готова опуститися на саме дноВлада РФ уже вкотре висловила готовність здійснити будівництво газопроводу на дні Чорного моря на зразок «Південного потоку» за умови, що Єврокомісія проявить зацікавленість.

Відзначимо, що газові родовища на шельфі Чорного моря в зоні Кримського півострова за своїм потенціалом перевершують потреби Криму в ресурсі. Таким чином, Москва може використовувати в майбутньому газопровід «Керч – Сімферополь – Севастополь» для поставок газу з Криму на материкову частину РФ.

Нагадаємо, що зведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до накладення додаткових санкцій на компанії, які будуть постачати матеріали і брати участь в його будівництві.

«Слово і Діло» раніше повідомляло, що будівництво газопроводу в країни ЄС по дну Чорного моря в районі Кримського півострова, з виходом в болгарській Варні можливо лише в разі визнання міжнародною спільнотою анексії Криму Росією в 2014 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: