«Газпром» виконав вимогу «Укртрансгазу» по транзиту газу в країни ЄС

Читать на русском
Тиск з боку Росії на західному кордоні відповідає контракту. Вчорашня заявка Газпрому на транзит 275,6 млн куб. м виконана в повному обсязі.

ВАТ «Газпром» підняв тиск газу на східному кордоні України до контрактного рівня, тим самим виконавши вчорашню умову оператора ГТС України ПАТ «Укртрансгаз» щодо збільшення транзиту газу в країни ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням прес-службу ПАТ «Укртрансгаз».

«Тиск з боку Росії і у нас на західному кордоні відповідає контракту. Вчорашню заявку «Газпрому» на транзит 275,6 млн куб. м виконано в повному обсязі», – повідомили в прес-службі.

В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу прокачають до країн ЄС цього рокуУкраїна має намір цього року транспортувати 70 млрд куб. м природного газу європейським споживачам від російського постачальника ПАТ «Газпром».

Нагадаємо, що в понеділок, 8 серпня, російський «Газпром» направив «Укртрансгазу» заявку про збільшення обсягів транспортування газу в ЄС на 20% – до 275 млн куб. м на добу.

Однак ПАТ «Укртрансгаз» висловив готовність задовольнити збільшену заявку ВАТ «Газпром» тільки при забезпеченні гранично допустимого тиску на прикордонних газовимірювальних станціях, на яких станом на 10:00 вівторка, 9 серпня, російська сторона не забезпечила належного тиску газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: