Експерт розповів, про що можуть домовитися Путін і Ердоган

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Є кілька ключових моментів. Переговори будуть сплановані таким чином, щоб показати їх проривними.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов, аналізуючи майбутні переговори Ердогана та Президента РФ в Санкт-Петербурзі.

«По-перше, Туреччині потрібно відновити туристичний потік. По-друге, Путін буде ставити питання про «Турецький потік» та відновлення будівництва. Але, питання: чи будуть гроші на таке будівництво. Очевидно, що будуть заяви про дружбу, відновлення та створення нових економічних проектів», - констатував Леонов.

Для України, як підкреслив експерт, важливим в цих переговорах буде питання Криму.

Тандем Ердоган-Путін: у що виллється союз диктаторів? АналітикПолітичний аналітик поділився міркуваннями щодо майбутніх переговорів керівництва РФ і Туреччини.

«Навряд чи Туреччина піде на визнання анексії, тому що з одного боку, це серйозне питання з точки зору безпеки, а з іншого, в самій Туреччині діаспора кримських татар кілька мільйонів. Прямого визнання не буде», - пояснює політолог.

Резюмуючи, він зазначив, що для України найсерйозніше, що може бути, це те, що Туреччина негласно почне поставки продовольства в Крим обхідними шляхами.

Як відомо, сам Ердоган назвав зустріч історичною та заявив, що це стане початком нової сторінки у відносинах з Президентом РФ.

Додамо також, що 26 липня Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: